• PROGRAM forside koncert Sehested

Broholm Sommerkoncerter

De årlige sommerkoncerter på Broholm har fundet sted siden 2004. Det var Bratchisten og dirigenten Syssen Gerd Kappel, som fik ideen til at arrangere disse koncerter med musik af Hilda Sehested som det faste omdrejningspunkt for opførelser af musik af danske komponister fra Hilda Sehesteds samtid, men også med opførelse af værker af andre komponister.


Sommerkoncerterne

2017

De smukke rammer på Broholm Gods har af naturlige pladsmæssige årsager givet Hilda Sehesteds kammermusik en forrang fremfor hendes symfoniske musik. Uropførelsen af operaen ”Agnete og Havmanden” i 2014 var derfor en undtagelse, der måtte henlægges til koncertsalene i Odense Koncerthus og Sønderborg Musikhus.


Operaen viste til fulde, at den symfoniske musik hører med i helhedsbilledet af Hilda Sehested. Foruden operaen skrev Hilda Sehested en ’Rhapsodi for orkester’, en ’Suite for kornet og orkester’, et ’symfonisk stykke for trombone og orkester’ og to ’miniaturer for orkester’.


Omfanget af Sehesteds symfoniske musik er ikke stort, men er klangmæssigt spændende med forkærlighed for blæserne.


I 2017 vil én af sommerkoncerterne præsentere Hilda Sehesteds symfoniske musik. Det sker med Rhapsodien og uddrag fra Agnete og Havmanden med solisten Elsebeth Dreisig, som også medvirkede ved uropførelsen i 2014. Hilda Sehesteds musik præsenteres sammen med musik af hendes samtidige kollega, Carl Nielsens (fløjtekoncerten) og musik fra det klassiske repertoire. Koncerten finder sted i Svendborg Kulturhus.

 

Foruden symfonikoncerten afholdes tre kammerkoncerter i Thorvaldsensalen på Broholm spændende fra wienerklassisisme til nutidig nykomponeret musik.18. juni Broholm - Klarinettrio

Søren Elbo klarinet, Øysteen Sonstad cello, Vagn Sørensen klaver


18:30 Rundvisning på Broholm v/ Anne Lütken

19:30 Koncert


I den første koncert fremdrages et af Hilda Sehesteds mindre kendte værker, klarinettrioen ”Fynske billeder”. Værket, der er fra 1920, blev opført første gang i 1923 og har ikke været opført siden. Den senromantik, som det er formet af, stilles ved koncerten overfor Brahms kendte ’fuldtonede’ romantiske ”Trio for klarinet, cello og klaver” fra 1891.


PROGRAM

MEDVIRKENDE

Hilda Sehested (1858-1936)


Fynske Billeder (1920) suite for klarinet, cello og klaver

I Ellekrattet, I kløvermarken, Folkelivsbillede

N.W. Gade (1817-1890)


Klarinet og klaver op. 43 (1864)PAUSEJohannse Brahms (1833-1897)


Trio for klarinet, cello og klaver (1891)

Allegro, Adagio,. Andantino Grazioso, Allegro

Søren Elbo klarinet. 1988-97 soloklarinettist i Aalborg Symfoniorkester. Siden 1997 DR Symfoni-orkester. Har spillet de kendte klarinetkoncerter af Weber, Mozart og Carl Nielsen med Sjællands Symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester. Medlem af DR Symfoniorkestrets Blæserkvintet.


Øystein Sonstad cello Solocellist i Det Norske Kammerorkester, medlem af Oslo Strygekvartet og siden 2005 Diamant Ensemblet  i København. Har vundet flere priser i internationale solistkonkurrencer, deriblandt Prinsesse Astrids Musikkpris. Modtog i 1994 The Leonard Rose Award / Royal Northern College of Music i Manchester.


Vagn Sørensen pianist Akkompagnatør ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med videre studier i Rom. Han har givet koncerter i flere europæiske lande, samt i Malaysia, hvor han akkompagnerede sangere fra Det kgl. Teater i København. Var i 1991 solist med Det kgl. Kapel på orkestrets turne i Grønland.


23. juli Broholm "Drøm"

Henriette Groth komponist og instrumentalist

med Naturtrio og Annemette Pødenphant sopran


18:30 Rundevisning på Broholm v/ Anne Lütken

19:30 Koncert


Hovedværket i denne anden af årets sommerkoncerter koncert er det nykomponerede værk ”Lucid Dreaming”, som fabulerer over den særlige tilstand, der opstår, når man løftes ind i en drømmeagtig verden af poesi og musik. Lucide drømme kan sammenlignes med at skabe.


Man fremmaner en verden i verden. Den prosaiske hverdagsrealisme opløses, og man træder ind i kunstens formbare rum. Man former drømmen, mens man drømmer den.


Det lyrisk fabulerende i Henriettes Groths musik taler også ud af Hilda Sehesteds fantasistykker for fløjte og klaver – som koncerten indledes med i et arrangement for fløjte og bratsch trio.


PROGRAM


MEDVIRKENDE

Hilda Sehested (1858-1936)


Fløjtefantasier (1914)PAUSEHenriette Groth (1976 - )


Lucid Dreaming

Under huden - Grønt Støv - The Garden - I gather dreams - Descending


Henriette Groth komponist, musiker, performer (klaver, klarinet, bratsch, elektronik og sang) Pianist fra Rytmisk Musikkonservatorium 2005. Har komponeret musik til adskillelige teater- og danseforestillinger og lavet filmmusik. Portrætteret i den roste musik-dokumentar KOMPONIST fra 2013. CD’en Du Fugl m/ Lotte Anker, ILK var på listen over årets internationale pladeudgivelser i All About Jazz New York”, jan 2009, i kategorien ”honorable mention”


Annemette Pødenphandt lyrisk sopran. Debut fra Det Jyske Musikkonservatorium 2016. Favner et alsidigt repertoire og forskellige stilarter, fra lieder og opera til tidlig og ny musik. Er en passioneret iværksætter. Sammen med guitarist Mikkel Egelund danner hun den anmelderroste duo Pødenphandt&Egelund. Har været solist på Copenhagen Operafestival, assisterer i DR´s koncertkor og er fast tilknyttet solist i Trinitatis Ensemblet.


NATURTRIO:


Eva Østergaard fløjte. Uddannelse Det Jyske Musikkonservatorium. 1994 debut og solofløjtenist i Det Kgl. Kapel. Siden 2010 kammermusiker og solist på freelancebasis, med talrige koncerter i Danmark, i Europa, Kina og USA. Har vundet priser ved den internationale Kuhlau-konkurrence i Tyskland i 1992 og ved Kammermusikkonkurrencerne afhold af DR i 1992 og 1996.


Elisabeth Koch blokfløjter. Uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med blokfløjte som hovedfag. Senere uddannet som organist. Aktiv som kirke- og kammermusiker. Ansat som organist ved Aarup og Rørup kirker på Fyn.


Syssen Gerd Kappel bratsch Uddannelse på det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Musikkonservatoriet i Warszawa. Kontraktansættelse i de danske landsdelsorkestre og DRs underholdningsorkester. Dirigent for Broholm Strygerne og Frederikssund symfoniorkester samt for Den Fynske Operas Orkester ved uropførelsen i 2014 af Hilda Sehesteds Opera "Agnete og Havmanden".

19. august Broholm Amalie Malling

Amalie Malling klaver

Broholm Strygerne - Syssen Gerd Kappel dirigent

 

19:30 Koncert


Ved den tredje sommerkoncert koncert opfører det unge talentfulde ensemble Broholm Strygerne værker af Hilda Sehested, Nancy Dalberg og N.W. Gade.


Her spejles de to senromantiske fynboere i den romantiske N.W. Gade og sættes i relief af Mozarts wienerklassiske symfoni nr. 29. Efter pausen spiller den kendte pianist Amalie Malling sammen med Broholm Strygerne Mozarts tidlige klaverkoncert nr. 12 i A-dur.


Med denne programopbygning følger vi ikke den traditionelle måde at opbygge koncerter på. Ofte underlægges koncertprogrammer det historiske fremadskridende forløb. Denne musikalsk opdragende funktion ligger helt udenfor vort perspektiv, idet vi er mere optaget af spejlingen ved kontrasten eller slægtskabet i musikken på tværs af stilarter og perioder. Vi skal ikke indføres i Mozart, men i slægtskabet mellem Sehested, Dalberg og Gade, hvorefter deres egenart skal stå frem i mødet med den Mozart, som vi er så fortrolige med.


PROGRAM

Hilda Sehested (1858 - 1936)


"Måneguld" (1911)

Nancny Dalberg (1881 - 1949)


Scherzo for strygerorkester (1914)

N.W. Gade (1817 - 1890)


Noveletter for strygerorkester op. 53. 1. sats (1874)

Andantino, Allegro vivace e grazoso

W.A. Mozart (1756 - 1791)


Symfoni nr. 29 i A dur kv. 201 (1714)

Allegro moderato, Andante, Menuetto, Allegretto con spiritoPAUSEW.A. Mozart (1756 - 1791)


Klaverkoncert i A dur kv. 414 (1782)

Allegro, Andante, Rondo

MEDVIRKENDE

Amalie Malling pianist Uddannet ved musikkonservatorierne i København og Hannover. Vandt i 1972 1. pris i Den Nordiske Musikkonkurrence og har siden spillet som solist og som kammermusiker herhjemme og i det øvrige Europa, USA, Canada, Japan og Kina. Har spillet under dirigenterne Kondrashin, Janowski, Caridis, Frandsen og Schønwandt. Adskillige CD indspilninger. Musikanmelderringens Kunstnerpris, Jacob Gades Legat, Gladsaxe Musikpris.


Broholm Strygerne er et kammerorkester af håndplukkede studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og nyligt uddannede musikere. Musikerne er hver især forankret i musiklivet i symfoniorkestre og som undervisere. Debut ved Broholm sommerkoncert 2013. I Carl Nielsen og Jean Sibelius året 2015 medvirkede ensemblet med et stort program ved Broholm Sommer-koncerter i Gudme kirke. Udgør strygersektionen i Broholm Symfoniorkester.Tidligere koncerter

2004 - 2016

2016

Søndag 31. juli 2016 kl. 19:30 

Broholm

ROMANTIK MED STRYGERE

Broholm Strygerne dir. Syssen Gerd KappelW.A Mozart (1756-1791)

Divertimento i D dur

Allegro - Andante - Presto


Nancy Dalberg (1881-1949)

Scherzo for Strygerorkester Opus 6


Giacomo Puccini (1865-1931)

Crisantemi


PAUSE


Anton Dvorak (1841-1904)

Serenada, opus 22

Moderato - Tempo di valse - Scherzo laghetto - Finale


Vera Panitch (violin) - Peter Andreas Nielsen (violin) - Astrid Mikaelyan (violin) - Erik Dandu (violin) - Katrine Elbo Grarup (violin)

Anna Szasz (violin) - Nanna Treu (violin) - Joserfine Weber Hansen (bratsch) - Benjamin Nellemose (bratsch)

Signe Ebstrup (cello) - Theodor Lyngstad (cello) - Matilde Zeeberg (kontrabas)


Syssen Gerd Kappel, Dirigent


Broholm Strygerne og Syssen Gerd Kappel dir efter sommerkoncerten sidste år i Gudme Kirke


Sponsorer

15. juni Fonden, Den Faberske Fond, Svendborg Musikråd, Solistforeningen af 1921


Billetter

185 kr (unge under 18 år 85 kr)

www.sydfynsbilletten.dk, Fyns Amtsavis, Svendborg, telf. 62 21 46 21 og ved indgangen
Søndag 14. august 2016

18:30 Rundvisning på Broholm v/ Anne Lütken

19:30 Koncert

DEN FYNSKE SKAT

Lisa Tjalve sopran

Heinz Walter Florin klaver


Lieder og klaver stykker af Sehested


Lieder af Carl Nielsen samt hans klaver solo stykker opus 3


Nancy Dalberg: Svanerne, Marianne Sinclairs sang, glæde, sensommer og det suser mig for øret


Heinz Walter Florin klaver og Lisa Tjalve sopran


Sponsorer

15. juni Fonden, Den Faberske Fond, Svendborg Musikråd, Solistforeningen af 1921, Pianoteket


Billetter

185 kr (unge under 18 år 85 kr)

www.sydfynsbilletten.dk, Fyns Amtsavis, Svendborg, telf. 62 21 46 21 og ved indgangen
Søndag 18. august 2016

18:30 Rundvisning på Broholm v/ Anne Lütken

19:30 Koncert

MUSIKALSKE ØJEBLIKKE


Naturtrio

Introduktion

Carl Nielsen (1865 - 1931)

Uddrag fra blæserkvintet


Amalie Malling

Franz Schubert (1797- 1828)

Moments Musicaux ,D 780 (1823-1828)

nr.1 C-dur Moderato - nr.2 As-dur Andantino - nr.3 F-mol  Allegro moderato

Impromptu Ges-dur , op.90 nr.3


Robert Schumann (1810 - 1856)

Fantasistücke op.12

Des Abends - Aufschwung -  Warum? - In der Nacht

   

  PAUSE


Serge Prokofiev (1891-1953)

Fra ”Visions Fugitives ” ,op.22 (1917)


Arnold Schoenberg (1874-1951)

6 kleine Klavierstücke op.19 (1911)


Claude Debussy (1862-1918)

Childrens Corner (1908) - Doctor Gradus ad Parnassum - Jimbo's Lullaby - Serenade for the Doll

The snow is dancing - The little Shepherd - Golliwogg's cake walk
Amalie Malling


Sponsorer

15. juni Fonden, Den Faberske Fond, Svendborg Musikråd, Solistforeningen af 1921, Pianoteket


Billetter

185 kr (unge under 18 år 85 kr)

www.sydfynsbilletten.dk, Fyns Amtsavis, Svendborg, telf. 62 21 46 21 og ved indgangenSøndag 28. august 2016

19:30 Gudme Kirke - gratis adgang

BILLEDER

NaturtrioHilda Sehested (1858-1936)

Måneguld

Carl Nielsen (1865 - 1931)

Lille Suite for Strygere

Jean Sibelius (1865 - 1957)

Romance i C for strygere

W.A. Mozart  (1756 - 1791)

Divertimento

Hilda Sehested (1858 - 1936)

To arier fra Operaen Agnete og Havmanden


Sponsorer

Gudme Kirke.


Entre

Gratis
Eva Østergård - Syssen Gerd Kappel

Elisabeth koch

2015Torsdag den 2. juli 2015

Gudme Kirke 19:30

Nielsen og Sibelius - 150 år

Broholm Strygerne, dir. Syssen Gerd Kappel

Søndag den 9. august 2015

Broholm Slot kl. 16:00

Sehested Kvintetten


Marianne Bindel 1. violin, Sara Blankholm 2. violin, Syssen Gerd Kappel Viola,

Karsten S. Jensen Cello, Mette Termansen engelskhorn og obo


Musik af Nancy Dalberg, Hilda Sehested og Carl Nielsen

Af Nancy Dalberg uropføres strygekvartet nr. 1.

Josefine Weber og Peter Andreas Nielsen

Matilde Zeeberg

2014


UROPFØRELSE Agnete og havmanden 

Hilda Sehesteds opera Agnete og Havmanden uropførtes sammen med Den Fynske Opera den 5. okt. 2014 i Odense Koncerthus og den 7. okt. 2014 i Musikhuset Sønderborg.


Solister: Elsebeth Dreisig, sopran (Agnete), Lars Thodberg Berthelsen, baryton  (Havmanden), Mathias Hedegaard, tenor (Ebbe) og Stina Schmidt, messosopran (Moderen).   


Sponsorer: Kulturministeriet, Region Syddanmark, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, 15. Juni Fonden, Weyse Fonden, Den Faberske Fond, Det Obelske Familiefond, Odense Kommune, Sønderborg Kommune, Overrestsagfører L. Zeuthens Mindelegat og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Opfølgning i København


Efter uropførelserne i Odense og Sønderborg blev operaen opført i København ved to forestillinger, den 9. maj 2015 i Dronningesalen, Den sorte Diamant, og den 10. maj 2015 i Kuhlausalen, Lyngby Kulturhus, med Byens Symfoni og Panumkoret under ledelse af Frans Rasmussen og solisterne Julie Meera Albertsen, Astrid Nordstad, Eivind Kandal og Frederik Rolin.

Søndag 30. juni 2013

Broholm Strygerne

Dir. Syssen Kappel

Hilda Sehested

1858 - 1936

Carl Nielsen

1858 - 1936

Edward Elgar

1857 - 1934

Romance "Måneguld" sidste sats af strygekvartet i G-dur

    Andante


"Lille Suite" for strygerinstrumenter, Op. 1

    Præludium

    Intermezzo

    FinalePAUSE


Serenade fopr strygerorkester Op. 20

    Allegro piavole

    Larghetto

    Allegretto
Broholm Strygerne

Violin 1

Violin 2

Bratsch

Cello

Kontrabas

Sponsorer

Vera Panitch, Jens Elfving, Peter Andreas Nielsen, Cecilie Emtoft

Amalie Kjældgaard, Mirjam Teresa Petterson, Benjamin Nellemose

Josefine Weber, Minna Svedberg / Anna Widlund

Josefine Opsahl, Saga de Léon

Matilde Zeeberg

Svendborg Musikråd

Den Faberske Fond

Solistforeningen af 1921

Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat'

1. september 2013

Den anden jubilæumskoncert er eksperimenterende og har det skabende 'nu' i sig. De tre medvirkende strygere, Christine Pryhn, Annette Slaatto og Ida Nørholm er alle fornemme repræsentanter for dansk moderne kammermusik. Sammen med jazz-pianisten Jacob Anderskov og percussionisten Peter Bruun, skaber de musik i minefeltet mellem improvisation og komposition. Musikken er af Jacob Anderskov, indspillet på Rainbow Studio i Oslo og udsendt på CD maj 2013.


15:00 Gratis rundvisning før koncerten 


16:00 Koncert  

Jacob Anderskov _ Strings, Percussion & Piano

Program

Sponsorer

SOIL

WALDHORN

IMPERMANENCE I

HUNGARIAN CONDITIONSPAUSESPRING IN B

DIAMONDS ARE FOR UNREAL PEOPLE III

POST INDUSTRIAL STONE AGE

Svendborg Musikråd

Den Faberske Fond

Pianoteket

Solistforeningen af 1921

Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat

Sommerkoncert den 29. juli 2012

Morten Zeuthen  og  Amalie Malling

Robert Holmsted

Karolina Bogus

Julie Eskær, Emilie Eskær og Charlotte Thaning

Teit Kanstrup

Sehested Emsemblet

Polina Fradkina

                                    En Bratsch og To Fløjter

                                                   Velkomst 

                                  Amalie Malling og Morten Zeuthen

L. van Beethoven

Hilda Sehested

Sonate nr. 3 for klaver og Cello i A-dur

Tre fantasistykker for cello og klaver

                                                    PAUSE

Leos Janacek

Igor Stravisnky

Pohadka (et eventyr) for cello og klaver

Suite Italienne

Svendborg Musikråd - Solistforeningen af 1921 - Pianoteket - Overretssagfører L. Zeuthes Mindelegat - Den faberske Fond og Dansk Musikerforbund.

Sommerkoncert den 17. juli 2011

Hilda Sehested var glad for blæsere. Årets sommerkoncert er derfor centreret om een af yndligsblæserne, basunen. Sammen med pianistinden Karolina Bogus spiller solobasunist Robert Holmsted, Odense Symfoniorkester, værker af Hilda Sehested og Axel Jørgensen. Robert Holmsted har studeret i Chicago, New York, London og Wien og været solist ved en række koncerter.

Program

                                     En Bratsch og To Fløjter

  Hilda Sehested

Carl nielsen

Hilda Sehested

Præludium

Humoreske - Alfedans

Drømme

                           Robert Holmsted og Karolina Bogus

Axel Jørgensen

Hilda Sehested

Suite op. 22 - i arr. for basun og klaver

Tre klaverstykker

                                                    PAUSE

Hilda Sehested

Carl Nielsen

Carl Nielsen

Morceau Pathetique (basun og klaver)

Tre klaverstykker

Romance (basun og klaver)

Ekstra stole måtte sættes før Karolina Bogus og Robert Holmstedt sammen med En Bratsch og to Fløjter kunne afvikle årets sommerkoncert.


Sommerkoncert 19. september 2010

Eskær Trioen med Julie Eskær (violin), Emilie Eskær (cello) og Charlotte Thaning (piano) spillede Hilda Sehesteds klavertrio "Intermezzi" og værker fra deres romatiske repertoire. Koncerten indledtes af trioen En Bratsch og to Fløjter med Syssen Kappel (Bratsch), Elizabeth Koch (Blokfløjte) og Nana Kagan (tværfløjte), som spiller værker af Hilda Sehested 

Program

                                     En Bratsch og To Fløjter

  Hilda Sehested

Trio

                                         Eskær Trioen

Hilda Sehested

Klavertrio Intermezzi

                                               PAUSE

R. Schuman

Sponsorer

Svendborg Musikråd - Dansk Musikerforbund - Solistforeningen af 1921 - Pianoteket


Klavertrio op- 63 nr. 1 i d mol

Sommerkoncert 6. september 2009

Program

J. Haydn

Hilda Sehested

Hilda Sehested

J. Haydn

London Trio nr. 3

Epilog (trio)

To sange:

- Nadjesda (Carl Dunreiche)

- Peter Doitschni og Kong Matthias (Thor Lange)

Strygekvartet Op. 3, nr. 5

- Presto

- Andante cantabile (serenade)

- Menuetto

- Scherzanto

                                                 PAUSE

J. Haydn

Hilda Sehested

Medvirkende

SolistSehested Ensemblet

En Bratsch og to Fløjter

Uddrag fra Skabelsen 2. del                                                             

-  Raphael: Seid fruchtbar alle

- Raphael: Recitativ (presto – andante - adagio – arie) 

Strygekvartet I G dur

- Moderato con gratia                                       

- Romance (Måneguld)

Lars Waage (sang)

Lars Waage måtte melde afbud på grund af sygdom. Koncerten blev i stedet gennemført med Teit Kanstrup. 


Agnete Würgler Villadsen (violin)

Sara Blankholm Sørensen (violin)

Syssen Kappel (bratsch)

Carsten Skovgaard Jensen (cello)

Elisabeth Koch (Blokfløjte)

Nanna Kagan (tværfløjte)

Elisabeth Koch (blokfløjte)

Nanna Kagan (tværfløjte)

Syssen Kappel (bratsch)

Sponsorer

Svendborg Kommune – Solistforeningen af 1921 – 15. juni Fonden -                                                      Dansk Musikerforbund – Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat

Teit Kanstrup og Sehested ensemblet

Fødselsdagskoncert 27. april 2008